Hur man gör en lyckokaka (det blir ungefär 20st)

Sha bloggen!
För att göra lyckokakor behöver du: 8o gram smält smör. 1,5 dl vetemjöl.
1,2 dl florsocker.  3 st äggvitor.1msk maizena,Jag tror att  Majsmjöl funkar lika bra.Och sist men inte minst 
1 msk vanilsocker.
Så här gör du:1. Skriv 20 lappar, högst 8 cm långa. Sätt ugnen på 175 grader och ta fram en ugnsfast form med teflonbeläggning.

2. Smält smör och låt svalna. Blanda vetemjöl, florsocker och äggvita. Smeten behöver inte bli fluffig, se bara till att allt blir uppblandat. Tillsätt maizena, vaniljsocker och smör.

3. Skeda upp en matsked smet och bred ut med hjälp av fingertopparna i ugnsformen till en cirkel, 7-8 cm i diameter. Grädda bara en eller två kakor i taget.

4. Grädda kakorna i 4-5 minuter, eller tills kanterna börjar bli svagt ljusbruna. 

5. Nu gäller det att arbeta snabbt så att inte kakorna stelnar! Skydda ena handen med en kökshandduk. Ta upp kakan med hjälp av en stekspade och lägg med ovansidan nedåt i kökshandduken. Lägg i ett meddelande och vik kakan dubbel. Vik sedan kakan ytterligare en gång på längden genom att böja den över en skålkant.

6. Låt kakorna torka hopvikta i en tom äggkartong. När kakorna är helt torra behåller de formen.

Förvaras i lufttät burk och håller i en vecka.
<3/Love Safa ♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0